Annons

Vi hälsar en ny vecka välkommen – som vanligt med resenyheter här på FREEDOMtravel. Nu märks det att de lugnaste semesterperioderna är förbi. Pressmeddelanden om olika nyheter inom resor, turism och camping strömmar in. Vi presenterar intressanta nyheter i korthet!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bästa juli någonsin för First Camp

First Camp, Skandinaviens största campingkedja, gör sitt bästa intäktsutfall någonsin i juli. First Camp nådde under månaden en koncernomsättning på 516 miljoner SEK. Även pro-forma, det vill säga när effekten av förvärv exkluderas, var intäkterna högre än både juli 2023 och det tidigare toppåret 2022. Topp 5-destinationer i First Camp med starkast intäktstillväxt i juli 2024 mot 2023 var:

  1. First Camp Hökensås – Tidaholm: +52%
  2. First Camp City – Stockholm: +32%
  3. First Camp City – Strömstad: +22%
  4. First Camp Holbæk Fjord – Sjælland: +22%
  5. First Camp Sjöstugan – Älmhult: +21%
First Camp Hökensås - Tidaholm

Data från VISA visar ökad turism i Frankrike

Data från VISA visar ökad turism i Frankrike under de olympiska spelen i Paris 2024. Några slutsatser:

  • 42% fler Visa-kortinnehavare reste till Paris under första OS-veckan.
  • Amerikanska Visa-kortinnehavare utgjorde största andelen besökare, med en ökning på 72% jämfört med föregående år.
  • Visa-kortinnehavare från Europa reste också till Frankrike, inklusive Storbritannien (+53%) och Tyskland (+53%).
  • Ökning av antalet resenärer till andra städer med OS-arrangemang, såsom Lille, Saint-Etienne och Marseille.
  • Den mest betydande ökningen av utgifterna i Paris jämfört med föregående år noterades för restauranger +49%.

Prisras på resor efter skolstarten

När skolorna öppnar igen minskar trycket på flygbiljetter och hotell, vilket skapar unika möjligheter för den som kan resa under sensommaren. Allra billigast är det att resa till Grekland, Turkiet eller Bulgarien de kommande månaderna, enligt reseexperterna på Ticket. Där kan man få en veckas semester med både flyg och boende för under 3000 kr. Hit reser svenskarna på sensommaren:

  1. Malaga, Spanien
  2. Mallorca, Spanien
  3. Larnaca, Cypern
  4. Rhodos, Grekland
  5. Alicante, Spanien

Detta är typiskt svenskt

Språkplattformen Preply, där man kan lära sig olika språk, har nyligen genomfört en undersökning för att kartlägga vad som anses vara typiskt svenskt. Enligt undersökningen framträder fem unika särdrag, enligt folk från andra länder:

  1. Maten ska ätas i tid
  2. Allemansrätten
  3. Inga skor inomhus
  4. Köa systematiskt och artigt
  5. Vädret är alltid ett samtalsämne

Liseberg söker våghalsiga superseniorer för rekordförsök

Är du 70+ och kan tänka dig en fartfylld utmaning? Liseberg söker nu 70-plussare till ett världsrekordförsök för äldsta snittåldern i ett berg- och dalbaneåk. Ambassadör för rekordförsöket är den 86-åriga influencern Anita Looström, Lady Silver på Instagram. Det gamla rekordet slogs i Blackpool 2003, med en snittålder på 75,25 år. På Liseberg sker rekordförsöket i berg- och dalbanan Valkyria. Intresserade seniorer anmäler sig på liseberg.se/superseniorerna senast 23 augusti. Rekordförsöket genomförs den 3 september på Liseberg.

Premiär för Stockholm Archipelago Trail

I oktober invigs Stockholm Archipelago Trail, en ny vandringsled som gör det möjligt för vandrings- och skärgårdsentusiaster att upptäcka Stockholms skärgård på ett helt nytt sätt. Leden, som är 270 km lång, går genom Stockholms ytterskärgård, som sträcker sig från Arholma i norr till Landsort i söder. Leden går genom 21 öar och är uppdelad i 20 etapper. Du kan välja att vandra en etapp/dag eller uppleva hela sträckan på två veckor. Mer information hittar du på stockholmarchipelagotrail.com.

Öregrund, foto: Anne Sofie Eriksson

Snälltåget kör raka spåret till Dresden

Varje fredag fram till höstlovet kan du resa med Snälltåget direkt till Sachsens vackra huvudstad Dresden. Det är nattåget Stockholm – Malmö – Köpenhamn – Berlin som fortsätter till och från Dresden. Snälltågets direkta nattåg till och från Dresden går varje veckoslut till och med 3 november, därefter körs tre tåg till och från Dresden i slutet av november och början av december, vilket gör det möjligt att avnjuta de fantastiska julmarknaderna.

Foto: Tomy Heyduck (DML-BY)

Seniorfestivalen lanserar ny hemsida

Inför årets festival i Stockholm den 1-3 oktober presenterar Seniorfestivalen en ny och uppdaterad hemsida. Seniorfestivalen är Sveriges största festival för dig som är 55+ och vill leva ett aktivt liv, och här finns utställare inom resor, hälsa, skönhet, kultur, boende, ekonomi, teknik, vård, shopping och upplevelser. I år gästas Seniorfestivalens scen i Stockholm av bland annat Lill Lindfors, Lars-Åke “Babsan” Wilhelmsson och Fråga Lund-panelens Henrik Widegren.

Sista chansen att rösta på ”Årets Destination Sverige 2024”

En nyhet på Elmia Husvagn Husbil 2024 är att du är med och bestämmer vilken destination som blir “Årets Destination Sverige 2024”! Fem svenska resmål är nominerade och läsarnas/mässdeltagarnas röster bestämmer vem som vinner! Vinnaren presenteras lördagen den 14 september, kl. 16:00 på Destinationsscenen på Elmia Husvagn Husbil. Du kan rösta till och med den 20 augusti. När du röstar har du dessutom chans att vinna mässbiljetter. Rösta här!

Veckans reflektion

Spännande med världsrekordförsöket på Liseberg! Det blir intressant att se om de lyckas slå det tidigare rekordet!

Missade du förra resenyheterna? Läs TikTok-succé, ny hotellkedja och mest populära landmärkena

Prenumerera på vårt nyhetsbrev