Annons

Då var det måndag igen, vilket som vanligt betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka kan vi bland annat berätta om TikTok-succéer och en ny hotellkedja. Dessutom bjuder vi på en lista över de mest populära landmärkena att besöka 2024.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kanarieöarna gör TikTok-succé

De kanariska öarna Lanzarote, Fuerteventura och Teneriffa har alla blivit stjärnor på sociala medier, tack vare inlägg på som tagit TikTok med storm. Playa del Matorral har blivit utsedd till Spaniens vackraste strand av TikTok-användare, den unika byggnaden Lagomar med sin vackra arkitektur, har blivit en viral sensation och på Teneriffa har den lilla fiskebyn Bocacangrejo delats flera gånger efter att ha förvandlats till en färgstark konstinstallation tack vare en lokal konstnär.

Playa de Matorral på Fuerteventura. Foto: Canary Islands Tourism

Strawberry lanserar den nya hotellkedjan Stopover

Nästa år öppnar det första hotellet av ett 20-tal i den nya hotellkedjan Stopover. De 151 rum stora och klimatsmarta hotellen har elbilsladdning, gym, lekrum, tvättstuga, mötesrum/telefonbås, hundrastgård och möjlighet till någonting gott att äta och dricka. Hotellen kommer att byggas som trämoduler som monteras upp på plats. Det första hotellet öppnar i Falkenberg under senvåren/sommaren 2025.

Mest populära landmärkena att besöka 2024

Lusten att upptäcka spirar hos svenskarna, och med det intresset för att besöka minnesvärda landmärken. Överst på listan hamnar den gamla inkastaden Machu Picchu i Peru, enligt Tickets senaste Sifoundersökning. Fler män lockas av Pyramiderna, medan kvinnor är mer intresserade av Eiffeltornet. Storstadsbor lockas mindre av Big Ben i London jämfört med övriga regioner. De landmärken som lockar mest:

  1. Machu Pichu, Peru
  2. Colosseum, Rom
  3. Sagrada Familia, Barcelona
  4. Golden Gate-bron, San Francisco
  5. Tempelstaden Angkor, Kambodja
  6. Eiffeltornet, Paris
  7. Frihetsgudinnan, New York
  8. Pyramiderna, Egypten
  9. Lutande tornet, Pisa
  10. Kinesiska muren, Kina
  11. Big Ben, London
  12. Taj Mahal, Indien

Inlandsbanan tillbaka med resa till Jokkmokks marknad 2025

Inlandsbanan arrangerar återigen den populära paketresan till Jokkmokks marknad som tar resenärer på en spektakulär tågresa genom norra Sveriges arktiska snölandskap. Med fokus på den anrika Jokkmokks marknad, boende i mysig fjällmiljö, smakupplevelser samt stora möjligheter att uppleva norrsken och det arktiska klimatet får resenärerna en oförglömlig upplevelse. Resans höjdpunkter:

  • 2 heldagar på Jokkmokks marknad
  • Uppleva inlandet vintertid med stora möjligheter att se norrsken
  • Reseledare under hela resan samt guidning ombord
Renrajden, Jokkmokks marknad. Foto: Lena Koller

Lion Alpin lanserar skidcharter från Jönköping till Alperna

Nu blir det ännu smidigare för skidentusiaster i Jönköping med omnejd att resa till Alperna i vinter. En av Skandinaviens ledande skidcharterarrangörer, Lion Alpin, lanserar för första gången charterflyg direkt från Jönköping Airport till de klassiska skidorterna St Anton, Ischgl och Obergurgl/Sölden. Avgång från Jönköping Airport till St Gallen i Schweiz sker den 1 februari och hemresa sker en vecka senare.

Foto: Niclas Karlsson / GlacierMedia

Dags för Grötviks Stenhuggardagar i Halmstad

Helgen den 17-18 augusti blir det härliga familjedagar i lilla fina Grötvik i Halmstad. Då bjuder föreningar och företag på ett fullspäckat program som passar både stora som små. Det blir bland annat krabbfiske, minitåg, sjöräddningen, skateskola, segling, wakeboard, konst och spännande berättelser från Stenhuggarepoken.

Veckans reflektion

På listan över landmärken kan vi hålla med om att Machu Pichu låter spännande. Det måste vara fascinerande att besöka denna plats! För övrigt måste vi säga att det nya hotellkonceptet Stopover låter som något som ligger i tiden!

Missade du förra resenyheterna? Läs Hjälmare kanal, elfordon och nyfödd giraffunge

Prenumerera på vårt nyhetsbrev