Annons

Gästskribent: Miss Lopez

Denna sommar har jag nöjet att tillbringa några underbara dagar på Adelsö, en av Mälarens dolda pärlor. Med dess glittrande vatten, frodiga natur och rika historia blev varje ögonblick på ön en minnesvärd upplevelse. Följ med mig när jag delar med mig av mina personliga äventyr och upptäckter på denna idylliska ö.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Historiska skatter på Adelsö

Adelsö har en rik historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden, vilket gör det till en spännande plats för mig som är intresserad av Sveriges förflutna. Här hittade jag bland annat:

Hovgården

Ett fornlämningsområde som tillsammans med Birka är en del av UNESCO världsarvslista. När jag vandrade bland gravhögar och ruiner kände jag verkligen historiens vingslag. Det är otroligt att tänka sig att detta en gång var en viktig plats under vikingatiden.

Adelsö
En av höjdpunkterna på resan var att besöka en kunglig grav från vikingatiden, vilket gav en djup inblick i regionens betydelse under den eran.
Räkmacka
Jag beställde mat på Hovgården och blev positivt överraskad.

Adelsö kyrka

Denna vackra medeltida kyrka byggdes på 1100-talet och har en fascinerande historia. Jag älskar att besöka kyrkan, njuta av de vackra kalkmålningarna och uppleva den fridfulla atmosfären som genomsyrar hela byggnaden.

Adelsö kyrka

Natursköna upplevelser

Adelsö är inte bara en plats för historiska upptäckter; ön erbjuder också fantastiska natursköna upplevelser. Här kunde jag verkligen koppla av och njuta av naturen:

  • Vandring och cykling: Jag älskade att upptäcka ön till fots eller på cykel. Det finns flera vackra stigar och vägar som tog mig genom skogar, ängar och längs Mälarens stränder. En av mina favoritutflykter var att vandra genom Adelsö Ekopark, där jag kunde uppleva den lokala floran och faunan på nära håll.
  • Bad och båtliv: Mälarens klara vatten inbjuder till bad och båtturer. Det finns flera mysiga badplatser runt om ön där jag kunde ta ett uppfriskande dopp. När jag hade tillgång till en båt, älskade jag att utforska ön från vattnet – utsikten var helt fantastisk.

Lokal kultur och mat

För den som är intresserad av lokal kultur och gastronomi erbjuder Adelsö flera trevliga upplevelser som jag gärna deltog i:

  • Adelsö Musteri: Ett besök på Adelsö Musteri är ett måste. Jag älskade att smaka på deras delikata, ekologiska äppelprodukter, inklusive must och cider. Musteriet erbjuder också guidade turer och provsmakningar som ger en inblick i produktionen.
  • Lokala marknader och evenemang: Jag höll alltid utkik efter lokala marknader och evenemang där jag kunde köpa hantverk, mat och andra produkter direkt från öns producenter. Dessa tillfällen gav mig en chans att möta lokalbefolkningen och få en inblick i deras livsstil.
Kor
Under min vistelse såg jag också många av de djur som bor på ön, vilket gav mig en känsla av att vara ett med naturen. Från betande får till glada fåglar.

Boendealternativ

Adelsö erbjuder flera charmiga boendealternativ för att passa alla smaker och budgetar. Här är några av mina favoriter:

  • Stuguthyrning: Att hyra en stuga är ett utmärkt sätt att verkligen uppleva öns lugn och naturskönhet. Det finns flera stugor att välja mellan, alla med sin egen unika charm.
  • Bed & Breakfast: För en mer personlig upplevelse kan man bo på ett av öns mysiga Bed & Breakfast. Här fick jag inte bara ett bekvämt rum utan också chansen att njuta av hemlagad frukost och personlig service.

Planera din resa till Adelsö

Adelsö är lätt att nå med bil eller båt. Från Stockholm tar det ungefär en timme med bil, inklusive en kort färjetur från Ekerö. För de som föredrar kollektivtrafik finns det bussar som går från Stockholm till Ekerö, där man kan byta till färjan över till Adelsö.


Min tid på Adelsö var fylld av oförglömliga upplevelser, och jag rekommenderar starkt ett besök till denna fantastiska ö. Med sin rika historia, vackra natur och vänliga atmosfär är Adelsö en perfekt destination för en dagsutflykt eller en längre vistelse. Packa väskan, ta med kameran och förbered dig på att upptäcka en av Mälarens bäst bevarade hemligheter. Jag lovar, du kommer inte att bli besviken!

Miss Lopez
Miss Lopez

Följ Miss Lopez här:

Sverige

Miss Lopez

Isabel López är en framstående spansk-svensk entreprenör med utbildning i juridik samt sociologi från Stockholms universitet och omfattande erfarenhet som expert inom influencer-marknadsföring och sociala medier i Sverige. Under de senaste åren har hon byggt en stark karriär inom digital marknadsföring. Sedan 2009 har Isabel spelat en central roll som digital skapare under varumärket @misslopez i sitt eget företag i Sverige. Under sin yrkeskarriär har hon lett, utvecklat och deltagit i många online-marknadsföringsprojekt, med särskild kompetens inom branscher som handel, mode, turism, hälsa, coaching och personlig utveckling.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev