Meny Stäng

Vardagsliv i husbåten igen – jobb, fix och mässförberedelser

Annons

Dags för vardagsliv i husbåten igen! Alltså, det var sååå roligt att resa runt i Sverige tillsammans med våra sydafrikanska vänner, och vi är så tacksamma för denna fina vänskap! Men ja, nu är det ändå lite skönt att vara tillbaka hemma i vardagen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hemma igen efter husbilsresan med våra sydafrikanska vänner

Husbilsresan i Sverige, tillsammans med Henri och Michelle, var fantastisk och blir ett minne för livet. Det var speciellt att uppleva sitt eget land tillsammans med vänner från en annan kultur.

Hur det gick att resa fyra i en husbil? Oväntat bra! Det är klart att det kändes trångt ibland, men om vi skulle välja att göra detta med några i hela världen så är det nog just Henri och Michelle. Vi var alla bra på att ge varandra utrymme, och vi hade också väldigt roligt tillsammans!

Vi berättar snart mer! Det kommer snart ett inlägg om den sista delen av resan (från Läckö slott till Sala silvergruva) samt ett inlägg om vad Henri och Michelle tyckte om Sverige. Missa inte det!

Husbåtsliv – med fix i husbåten

Nu är vi ensamma hemma i husbåten igen, och Henri och Michelle är i Göteborg, där hon tävlar i sjukamp i World Masters Athletics Gothenburg Championchips 2024. Vi önskar stort lycka till!

Så, vad gör vi? Vi lever husbåtsliv och vardagsliv, vilket innebär att vi tvättar kläder, städar, jobbar, tränar och tittar på tv. Peter är inne i en ”fixar-period” och har gett sig på att fixa i vår tvättstuga/pannrum. Det blev ett nytt golv och en ny avfuktare. Känns mycket fräscht och bra!

Jobb och förberedelser inför Elmia-mässan

Vi jobbar som sagt också, med vårt digitala resemagasin FREEDOMtravel. Det innebär bland annat att vi skriver reportage, hanterar gästskribenters reportage, svarar på mejl, diskuterar samarbeten kring sponsrade artiklar och annonser, redovisar statitsik för samarbetspartners, tar hand om bokföring och mycket annat.

Vi har också börjat förbereda för Elmia-mässan, där vi är med och arrangerar Destinationstorget – en plats med utställare, föreläsningar, prisutdelningar och annat kul, helt med fokus på vart man vill resa med sitt campingfordon. Redan nu kan du – på länken ovan samt på Elmias hemsida – spana in det spännande föreläsningsprogrammet!

Föreläsning på Destinationstorget förra året

Snart sista chansen att rösta på Årets Destination Sverige 2024

En nyhet på Elmia Husvagn Husbil 2024 är att du är med och bestämmer vilken destination som blir ”Årets Destination Sverige 2024”! Fem svenska resmål är nominerade och läsarnas/mässdeltagarnas röster bestämmer vem som vinner! Du kan rösta till och med den 20 augusti. När du röstar har du dessutom chans att vinna mässbiljetter!

Vinnaren presenteras lördagen den 14 september, kl. 16:00. Plats: Destinationsscenen Rydbergsalen i Kongresshuset, Elmia Husvagn Husbil, Jönköping.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det är att vara hemma igen, och samtidigt kunna glädjas åt den fina Sverige-resan vi gjorde tillsammans med Henri och Michelle. Nu uppskattar vi enkla saker, som att komma ifatt med arbetsuppgifter, vila, träna och se lite på tv. Din tur … vad kan du lyfta upp som positivt från veckan?

Veckan som kommer

Vi har inte hunnit planera så långt, men vi kommer nog vara hemma ett tag. Här på FREEDOMtravel kan du räkna med reportage från vår senaste resa, blandat med några gästartiklar. Nu passar vi på att önska en riktigt fin fredag och helg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Vi upplever Sverige med nya ögon

Prenumerera på vårt nyhetsbrev