Meny Stäng

Vi upplever Sverige med nya ögon

Annons

Vi reser runt i Sverige med husbil, tillsammans med våra sydafrikanska vänner Henri och Michelle. De flesta platser vi besöker har vi sett förut, men när man reser med utländska gäster ser man allt med nya ögon.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att se Sverige med nya ögon

Det är intressant att resa i det egna landet, tillsammans med vänner från ett annat land, inte minst ett så exotiskt land som Sydafrika. När vi hör deras reaktioner får också vi chansen att reflektera över det vi ser, på ett lite nytt sätt.

Så vad tycker de då? Ja, de upplever Sverige som otroligt vackert, pittoreskt, rent, välorganiserat och säkert. De reagerar också över att det finns så mycket vatten och så många båtar. Vi planerar att skriva ett helt reportage om deras reflektioner, så håll utkik efter det!

Michelle och Henri, från Sydafrika, i Hunnebostrand

Vi har inte fotat så mycket med vår egen drönare, men Michelle har haft sin uppe i luften desto mer ofta. Hon köpte sin – exakt samma modell som Peter har – efter att vi lärde känna varandra i Filippinerna förra året, då Peter visade sin. Jättefina bilder har det blivit, som vi också visar, både här och på Instagram.

Västkusten, med glass- och skaldjursfrossa

Den sista tiden har vi rest längs västkusten, vilket vi har berättat om i vårt reportage Från Varberg till Hunnebostrand i husbil. Det blev besök vid många favoritplatser, som vi nu fick uppleva igen på ett nytt sätt. Vi har också passat på att njuta av både skaldjur och glass!

Du har väl förresten inte missat vårt reportage om den bästa glassen i Sverige?

Att resa tillsammans

Så, hur är det då att resa tillsammans, så här tajt, fyra personer i en husbil? Vi måste säga att det går mycket bra! Det är självklart trångt och det finns förstås utmaningar, men vi tycker ändå att det går över förväntan. Vi är alla fyra ganska bra på att ge varandra tid och utrymme.

Peter och jag måste jobba ibland. Henri har telefonmöten då och då, och Michelle tränar varja dag, eftersom hon snart ska tävla i Göteborg, i World Masters Athletics Gothenburg Championchips 2024. Imponerande, eller hur? Tävlingen samlar 8 035 idrottare från 111 länder i hela världen.

Eftersom vi är fyra vuxna i en husbil har vi också valt att varje natt stanna på antingen camping eller ställplats med el, toaletter och duschar. Det underlättar så att man inte behöver trängas för mycket i husbilens små utrymmen. Det blir inte speciellt dyrt heller, eftersom vi hela tiden är fyra som delar på priset för en plats på camping eller ställplats.

Årets Destination – glöm inte att rösta!

Vi måste också påminna om att du kan rösta på ditt svenska favoritresmål inför prisutdelning på Elmia-mässan! Vilken destination i Sverige blir ”Årets Destination Sverige 2024” för husbilsresenärer och andra campare? Priset delas ut på Elmia Husvagn Husbil och fem destinationer är nominerade:

  1. Höga kusten
  2. Karlskrona
  3. Mariestad
  4. Lysekil
  5. Helsingborg

Vilken plats tycker du ska vinna? Rösta här (på Elmias webbplats)! Du kan rösta fram till och med den 20 augusti.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Vår härliga resa på västkusten förstås, tillsammans med våra fantastiska vänner Henri och Michelle! Tänk ändå, att vi träffades på en båtutflykt i Filippinerna, och att det sedan ledde till först en Sydafrikaresa tillsammans och därefter en Sverigeresa tillsammans. Otroligt vad möten på en resa kan ge!

Din tur … vad har varit bäst under din vecka? Obs! Det behöver inte vara stora saker. Tanken är att lyfta fram och fokusera på det som är positivt, oavsett hur litet det än må vara.

Veckan som kommer

Vi är inte hemma ännu, utan resan i Sverige fortsätter. Vi har lämnat västkusten och slingrar oss nu långsamt tillbaka mot Stockholm, men denna gång något högre upp i landet, så att det hela blir som en rundresa.

Här på FREEDOMtravel kan du vänta dig rapporter från vår resa, blandat med gästreportage, resenyheter och annat. Hoppas att du hänger med!

Missade du förra Happy Friday? Läs På husbilsresa i Sverige med sydafrikanska vänner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev