Annons

Nu har vi delat ut pris till Årets Destination 2024 – Europa och Sverige – på Elmia Husvagn Husbil 2024. Som vanligt är det en speciell känsla att vara på Elmia-mässan, och att dela ut pris. I år, när läsarna och mässbesökarna varit med och röstat, var det kanske ännu roligare än någonsin!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

På plats på Elmia Husvagn Husbil

Vi har varit på plats på Elmia Husvagn Husbil hela mässveckan, och att vara här liknar ingenting annat. Det är lite svårt att förklara, men kanske är det samma sak för andra inom branschen.

Man jobbar på sin egen kant en stor del av året, och så plötsligt möts man – husbilsförsäljare, campingföretagare, destinationer, bloggare, journalister, husbilsresenärer, campare och alla möjliga andra. Det är helt enkelt väldigt, väldigt roligt att träffa alla!

Dessutom har det förstås varit intensivt med monter, föreläsningar, att spana in fordon i hallarna, och allt annat som händer.

Under en av våra föreläsningar under Elmia Husvagn Husbil 2024

”Årets Destination”

”Årets Destination” är ett pris som varje år delas ut, av resemagasinet FREEDOMtravel, till härliga resmål för den som reser med husbil eller annat campingfordon. Kriterierna för priset är:

  • Bra utbud av ställplatser och/eller campingar
  • Man känner sig välkommen med campingfordon
  • Unika upplevelser och sevärdheter
  • Gärna ett resmål som kan besökas under en stor del av året

Tidigare pristagare för ”Årets Destination Sverige” är Glasriket och Kosta (2022) samt Gränna (2023). Tidigare pristagare av ”Årets Destination Europa” är Děčín i Tjeckien (2023).

Årets Destination Europa 2024: Miltenberg, Tyskland

På fredag eftermiddag den 13/9 var det dags för oss att dela ut pris till “Årets Destination Europa 2023”. I år gick det svenska priset till … trumvirvel … Miltenberg i Tyskland!

Denna historiska och charmiga lilla stad ligger i Bayern, vid floden Main, längs med semestervägen ”Korsvirkesvägen”. Hit kan vi varmt rekommendera att rulla!

For offering a wonderful destination for motorhome travelers. In Miltenberg you can enjoy a beautiful scenery and a lovely town, as well as taking boat tours and visit historical places. A central campsite is nicely located close to the river, and as an
alternative there are also many overnight parkings for campers.

Den tyska destinationen Miltenberg hade ingen möjlighet att närvara vid prisutdelningen, men istället fick vi en text av Iris Müller, från Tyska Turistbyrån, som tackar för priset.

Göra i Miltenberg

Årets Destination Sverige 2024: Höga kusten

På lördag eftermiddag den 14/9 var det dags för oss att dela ut pris till “Årets Destination Sverige 2024”. En nyhet i år var att vi på FREEDOMtravel nominerade fem destinationer – och att läsarna och mässbesökarna sedan fick rösta på Elmias webbplats. De nominerade destinationerna var Höga kusten, Karlskrona, Lysekil, Mariestad och Helsingborg.

Efter röstning gick det svenska priset till … trumvirvel … Höga kusten! Denna vackra plats, som är upptagen på Unescos världsarvslista, har mycket att erbjuda, och vi kan varmt rekommendera ett besök här.

För att erbjuda ett härligt resmål för husbilsresenärer. Höga kusten bjuder på dramatiskt vacker natur med berg och öar, men också spännande kulturupplevelser. Som husbilist känner man sig välkommen, och det finns gott om fina ställplatser och campingar.

Representanter för Höga kusten hade spelat in en film, där de tackar för priset, som vi fick spela upp på scen. Dessutom var Johan Persson, från Långsele Camping i Höga kusten, på plats för att ta emot priset.

Helena, Johan Persson från Långsele camping och Peter
Att göra i Höga kusten

Vi säger stort GRATTIS!

Vi säger stort GRATTIS till två välförtjänta vinnare av ”Årets Destination Europa 2024” och ”Årets Destination Sverige 2024”!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev