Meny Stäng

Förvaringslösningar i litet kök – så här har vi fixat i husbåten

Annons

När vi inte reser med husbil bor vi i husbåt. Vi har i stort sett allt vi behöver i husbåten, men köket är litet – och Peter älskar att laga mat. Nu har han gjort slag i saken och fixat riktigt bra förvaringslösningar i köket.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mysigt husbåtsboende – med litet kök

Det är otroligt mysigt att bo i husbåt, och vi njuter av alla fina dagar här. Peter uppskattar särskilt köksfönstret, som innebär att han kan titta ut över marinan medan han lagar mat.

Husbåten är inte så liten egentligen. Vi har nog runt 75 kvadratmeter boyta, även om det inte är full takhöjd överallt. Ytan är dock lite annorlunda fördelad, vilket innebär att vi har stor yta på nedre däck (där vi sover) medan kök, badrum och hall är trånga.

I köket finns väldigt få skåp, vilket gör att det lätt blir både trångt och rörigt. Men nu har Peter ordnat med smidiga förvaringslösningar för ett litet kök – och nu älskar han ännu mer att laga mat i husbåten!

Hängare för redskap, knivar och lock

Peter har satt upp hängare för redskap, som vi hittade på IKEA, på två ställen i köket. På det sättet fick vi mer ledig plats i skåpen, samtidigt som redskapen blev mer lättillgängliga.

Dessutom blev det en list för knivar.

Peter ordnade också upphängning för kastrullock, på undersidan av överskåpen. Eftersom det är så trångt i våra skåp så skapar detta utrymme. Undersidan av skåpen användes ju inte till något …

På samma sätt blev det en upphängning för grytunderlägg på ena änden av ett av överskåpen. Praktiskt!

Hyllor för kryddor och oljor

Peter har också fixat ett helt gäng små svarta hyllor, vilka han köpt online från Temu. Hyllorna använder han för sånt som oljor, vinäger, soja, buljongtärningar och liknande.

En hylla fäste han vid sidan av ett överskåp, precis ovanför vår kaffemaskin. Helt perfekt förvaring för kaffebönorna!

Peter har också ordnat världens enklaste kryddhylla. Han köpte ett vitlackat foder på Bauhaus och satte upp detta framför fönsterlisten. Där finns nu plats för en lång rad kryddor, som står lättillgängligt och stabilt.

Ytterligare några grejor Peter fixat är hängare för hushållspapper samt en hållare för mobiltelefon, vilken han hittade på Biltema. Han gillar att ha mobilen åtkomlig i köket, om han till exempel vill kolla på ett recept.

Förvaring i skåp

Det har alltid varit väldigt rörigt i våra få skåp, men efter att Peter skaffat skåpsförvaring, från Temu, så har det blivit mer ordning.

Lådor för matvaror och prylar

Vi har också skaffat lite lådor. På Jysk hade de ett stort utbud av lådor och korgar. Vi köpte tre små korgar som vi använder för potatis, lök och citrusfrukter.

Vi köpte också fyra större lådor. Två av dessa har vi bredvid kaffebryggaren, och där förvarar vi vin, sprit och oljor.

Två andra står på toppen av kylskåpet. Där lägger vi allt möjligt, såsom solglasögon, batterier, laddare och sladdar. Vårt kök gränsar ju precis till den pyttelilla hallen …

Förvaring i hallen

När vi ändå höll på satsade vi på bättre förvaring också i hallen. Vår hall är pytteliten. Vi kan inte göra så mycket åt storleken, men med några nya småhyllor från Temu blir det i alla fall mindre rörigt.

Förvaring i badrummet

Det blev också några nya hyllor i vårt minimala badrum: en hylla för extra toarullar samt en hylla för flytande tvål.

Förvaringslösningar i litet kök – vilka är dina bästa tips?

Bor du också trångt? Eller gör kanske barnen, barnbarnen eller släktingen det? Eller är kanske sommarstugan (eller husbilen) liten? Vilka är dina bästa tips på förvarinslösningar i litet kök?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev