Meny Stäng

Hälsningar från härliga Grekland

Annons

Hälsningar från härliga Grekland! Nu är vi äntligen på plats i ett milt och skönt medelhavsklimat. Det ska erkännas att det var riktigt stressigt mellan hemresan från mässan och nästa resa … men nu så! Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Flyg till Rhodos

Vi berättade nyligen om våra planer för Greklandsresan. Precis som planerat så flög vi med Aegan Airlines, Stockholm – Aten – Rhodos. Den första rutten tog 3 timmar och 20 minuter. Vid mellanlandningen i Aten lyckades vi ta en snabb selfie som vi slängde upp på Instagram som en story (händelse).

Jag vet inte om det syns att vi var trötta? Fem dagars intensiv mässa med monter, föreläsningar, reportage och sociala tillställningar tar på krafterna … även om det var roligt!

Efter en relativt kort mellanlandning var det dags för det sista flyget, Aten – Rhodos. Vi hann precis komma upp i luften, där vi serverades kaffe och ett kex, innan det var dags att gå ner för landning …!

Hotell på Rhodos

Hotellet på Rhodos (som vi bokade i all hast kvällen innan vi åkte) skickade ett mejl om hur man kunde ta sig från flyget till hotellet. Bra där! Vi valde budgetalternativet, det vill säga lokalbuss istället för taxi, och det funkade alldeles utmärkt. Dessutom träffade vi andra trevliga svenskar på bussen – en fördel med att åka kommunalt!

Hotel Parthenon har ett bra läge i Rhodos stad, med gångavstånd till Gamla stan, så vi var nöjda med valet av hotell. Detta är ett lite billigare hotell, så det är relativt enkelt, men ändå trevligt. Det finns en pool (som vi inte hann kolla in) samt en takbar som är riktigt mysigt inredd med trädetaljer, korgmöbler och massor av grönska.

Rhodos stad

Huvudmålet för vår resa är ön Karpathos, så i Rhodos gör vi bara ett kortare besök – dels före Karpathos och dels efter. Rhodos är ju en väldigt turistig ö, och det märks förstås i Rhodos stad, men det samtidigt en trevlig stad med en fantastiskt fin historisk stadskärna.

Gästskribenter på andra resmål

Samtidigt som vi anlände till Rhodos var två av våra gästskribenter på andra håll – på resor som senare kommer leda till reportage här på FREEDOMtravel. Jonathan besökte Åbo och Roksana upptäckte Litauen. Det ser vi fram emot att höra mer om så småningom!

Ungefär samtidigt var två andra av våra skribenter på ett event som arrangerades av Österrike, då fina österrikiska vinterdestinationer presenterades, såsom Arlberg, Schladming-Dachstein, Skiwelt, Zillertal och Vorarlberg. Full rulle på detta resemagasin alltså!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ja, det är nog att allt gått i lås med mässan och att vi kommit iväg till Grekland. Det har varit lite väl intensivt ett tag, och vi har fortfarande mycket att göra eftersom vi jobbar samtidigt som vi reser, men vi ska ändå njuta av våra dagar på Rhodos och Karpathos. Klimatet är verkligen helt fantastiskt och otroligt njutbart!

Så, din tur … vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer att fortsätta resa på Rhodos och Karpathos, och du kommer kunna räkna med en hel del Greklandsinspiration här på FREEDOMtravel, blandat med resenyheter och kanske något gästreportage. Du kan också följa vår Greklandsresa på Instagram på @freedomtravelnews!

Missade du förra Happy Friday? Läs Härliga mässdagar på Elmia Husvagn Husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev