Meny Stäng

Höstens evenemang och höstlovets mest populära resmål

Annons

Det är september och därmed är hösten på intågande, även om man fortfarande kan hoppas på soliga och fina dagar. Veckans resenyheter har också en hel del höstfokus: höstlovsresor, Halloween och evenemang runt om i Sverige under september och oktober.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nya Birka Gotland lockade 160 000 resenärer i sommar

Närmare 160 000 resenärer valde att resa med Östersjöns nya nöjeskryssare Birka Gotland under juni, juli och augusti 2024. Fartyget har under sommarmånaderna erbjudit både kortare Ålandskryssningar och rekordmånga avgångar till Visby. Birka Gotland har också lagt till vid populära Östersjödestinationer såsom Höga Kusten, Ystad och Bornholm.

Höstlovets populäraste destinationer

Sommarens ostadiga väder har resulterat i att många redan nu har planerat in sin höstresa. Hösten är dessutom en härlig tid för resor eftersom vädret på många destinationer är behagligt. Norwegian har tagit fram en lista på de mest bokade utländska resmålen under höstlovet och det är framför allt en kombination av storstad och värme som lockar. De tio populäraste utländska destinationerna från Stockholm Arlanda under höstlovet (vecka 44):

  1. Malaga
  2. Alicante
  3. London
  4. Las Palmas
  5. Palma
  6. Rom
  7. Barcelona
  8. Nice
  9. Berlin
  10. Teneriffa

Veckans siffra från TUI: 600 000

600 000. Så många kilogram glas- och plastavfall har samlats in genom TUI Care Foundation Destination Zero Waste-programmet i Cypern, Zanzibar, Curaçao och Tunisien. Det motsvarar ungefär vikten av 50 fullsatta eldrivna stadsbussar.

Premiär för det gröna tåget – MTRX byter namn till VR

MTRX byter namn till VR och det första gröna VR-snabbtåget har nu avgått från Stockholms centralstation till Göteborg. Namnbytet sker sedan den finska statliga tågoperatören VR köpte MTRX tidigare i år. Jämfört med Sverige har finländare en mer positiv syn på tågresande, visar en undersökning från analysföretaget Nepa. Och medan finländare vill öka sitt tågresande är situationen den motsatta i Sverige. Det vill VR ändra på.

Rysmysiga nyheter till Halloween på Kolmården

Mellan 5 oktober och 10 november förvandlas Kolmården till en rysmysig plats med massor att göra och uppleva för hela familjen. I år är parken rysmysigare än någonsin med hela fem nyheter – bland annat en Drakskog, en Pumpafarm och en Spökstad. Dessutom återvänder den populära Kråkhärskarinnan till Kolmården. Biljetterna är redan släppta och finns på kolmarden.com.

På gång runt om i Sverige

Här presenterar vi några korta punkter från pressmeddelanden, om event och evenemang på gång runt om i landet.

  • Stockholm: Spritmuseum presenterar Money on the Wall: Andy Warhol, med premiär 18 oktober.
  • Stockholm: Fyra olika popkörer i unik klubbsatsning på Musikaliska Kvarteret – premiär 19 oktober med hyllning till 80-talet.
  • Jönköping: Den 11-15 september är det dags för Nordens största mässa för det mobila livet, Elmia Husvagn Husbil. Alltomhusbilen har precis publicerat en mässguide.
  • Göteborg: Den 27 september är det premiär för BLU Fridays på Radisson BLU Scandinavia Hotel Göteborg, med duon Pipi & Crazy.
  • Halmstad: Popup-utställningen The Gyllene Tider Experience har varit mycket populär och förlängs under september månad.
  • Malmö: Maffigt kulturutbud i höst med bland annat Joyride the Musical, baserad på Roxettes musik, på Malmö Opera.

Rabatt på Göta kanals ställplatser – för FREEDOMtravels läsare

Göta kanal erbjuder nu alla FREEDOMtravels läsare 40 procents rabatt på alla Göta kanals ställplatser under hela september 2024! Koden gäller vid förbokning, från 1-30 september.

Veckans reflektion

En tur med Birka Gotland har vi varit sugna på, men det har inte blivit av … Har du kanske kryssat med fartyget?

Om du har husbil: Missa inte att utnyttja rabatten på Göta kanals ställplatser! Det finns många fina platser längs kanalen!

Missade du förra resenyheterna? Läs Husbilspass, husdjursvänliga hotell och hit reser svenskarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev