Annons

Idag öppnar Elmia Husvagn Husbil 2024, på Elmia-mässan i Jönköping. Vi är på plats förstås! Idag tipsar vi om tio saker som händer på mässan – som du inte vill missa.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Detta händer på Elmia Husvagn Husbil 2024

Elmia Husvagn Husbil 2024 arrangeras den 11-15 september på Elmia-mässan i Jönköping. Som vanligt händer mycket på mässan. Först och främst finns det förstås massor av utställare, med fokus på husbilar, husvagnar, tillbehör och destinationer.

Dessutom vankas festligheter och många olika programpunkter. Här är några saker som du kanske inte vill missa! För exakta tider och platser se Elmias dagsprogram.

Mässhallarna på Elmia Husvagn Husbil 2023

1. Mässhallar med husbilar, husvagnar och tillbehör

Om du vill spana in campingfordon och campingtillbehör – ja, då har du förstås kommit rätt! Du kan vänta dig att hitta husbilar, husvagnar, campers, tält, campingutrustning, husbilsklubbar och mycket mer. Spana gärna in Alltomhusbilens Mässguide!

Mässhallarna på Elmia Husvagn Husbil 2023

2. Destinationstorget

Destinationatorget, som arrangeras av Elmia i samarbete med FREEDOMtravel, var en nyhet förra året. Då hittade du torget i det stora tältet, men i år står vi i Lobby Syd. Du är välkommen för att prata resor och resmål med oss på FREEDOMtravel, samt för att träffa andra utställare med fokus på destinationer.

Destinationstorget 2023

3. Inspirationsföreläsningar

I Kongresshuset hittar du Destinationsscenen, som i år tar plats i Rydbergssalen. Det är ett riktigt spännande föreläsningsprogram som erbjuds, med fokus på resor och resmål. Bland annat kan du lyssna på HusbilsAnnika, Husbilsresor & Äventyr, Glamping Explorer, Vanlife Sverige, The Swedish Family och Glasriket. Du hittar hela programmet här. Om du vill lyssna på oss är du välkommen dessa tider:

  • Onsdag 11 sept 15:00: Med husbil i härliga Hälsingland
  • Torsdag 12 sept 12:00: Siljan runt
  • Fredag 13 sept 15:30: Med husbil i härliga Hälsingland
  • Lördag 14 sept 15:30: Siljan runt
Föreläsning på Elmia Husvagn Husbil, Foto: Elmia AB

4. Husbilsskolan

Om du vill lära dig mer om husbilen ska du inte missa Husbilsskolan! Det finns en lång rad tillfällen, med olika teman, såsom “Lagar och regler”, “Teknisk frågestund”, “Välj rätt husbil” med mera.

Husbilsskolan, vid ett tidigare tillfälle

5. Campingköket

Campingköket bjuder på massor av matinspiration och hittas i Ekdungen på utomhusområdet. Du kan träffa matinspiratören Sanna Ohlander (kokboken ”Matresan”), Sveriges mästerkock 2024 Tess Medina, mästerkocken Gabriel Jonsson samt matkreatören Alexandra Truedsson (Instagramkontot @matochmarang_). Kolla Elmias program för exakta tider!

6. Campingbio

På fredagen och lördagen är det dags för campingbio på storbildsskärm, utomhus i Ekdungen. Ta med dig kläder för väder!

  • Fredag 13 sept 15:30: Paw Patrol: Storfilmen
  • Fredag 13 sept 19:00: Nelly Rapp – Dödens spegel
  • Lördag 14 sept 15:30: Trolls 3
  • Lördag 14 sept 19:00: Wonka

7. Årets Destination

Vi, på FREEDOMtravel, kommer att dela ut pris till “Årets Destination Europa” samt “Årets Destination Sverige”. En nyhet för i år är att det svenska priset har röstats fram av FREEDOMtravels läsare och Elmias besökare, via Elmias webbplats. De nominerade destinationerna är: Höga kustenKarlskronaMariestadLysekil och Helsingborg. Vinnararna av priset presenteras på mässan, på Destinationsscenen i Rydbergssalen:

  • Fredag 13 sept 16:00: Årets Destination Europa 2024
  • Lördag 14 sept kl. 16:00: Årets Destination Sverige 2024
Årets Destination
Priset som kommer att delas ut till Årets Destination

8. Oktoberfest

I vanlig ordning blir det förstås Oktoberfest! Torsdag, fredag och lördag kväll blir det hålligång i Hall F (det stora tältet), mellan klockan 19:00 och 23:00. Missa inte!

Oktoberfest på Elmia Husvagn Husbil 2023

9. Dans

Det blir dans både fredag och lördag kväll, i Lobby Syd.

  • Fredag 13 sept 21:00-01:00: Dansbandet Fernandoz spelar en mix av country och 70-talsmusik. 
  • Lördag 14 sept 21:00-01:00: Dansbandet Highlights spelar sina låtar, såsom ”Angelica”, ”Nån som du” och ”Vart vi än går”.
danskväll elmia
Dansband på Elmia, för många, många år sedan

10. Elmias influencerhörna

På mässan finns en ”influencerhörna”, vilket är en mötesplats för bloggare, instagrammare, youtubers och andra digitala kreatörer. Här kan du som har ett eget konto träffa likasinnade och dem du följer på sociala medier. I hörnan kan du också få tips och råd om hur du själv startar ett konto. Du hittar Influencerhörnan på Balkongen i Lobby Syd.

Martin och Marlene från @jikitaspaaventyr

Vi hoppas att vi ses på mässan och på Destinationstorget!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev