Annons

Då var det måndag igen! Här på FREEDOMtravel presenterar vi som vanligt resenyheter – korta utdrag av pressmeddelanden om resor, turism och camping. För egen del förbereder vi just nu för RESEMÄSSAN 2024 på Stockholmsmässan i Älvsjö 1-3 oktober. Ses vi där?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Marimekko-inredda hytter på Silja Symphony

Nu kan resenärer på Silja Symphony njuta av en speciell designupplevelse ombord. Tolv exklusiva hytter har blivit omdesignade med inredning från det ikoniska finska varumärket Marimekko, känt för sina karaktäristiska mönster och färger. Denna nya upplevelse på Silja Symphony följer upp succén från systerfartyget Silja Serenade, där Marimekko-inredda hytter lanserades redan 2023. Utöver de vackra hytterna kan resenärer också köpa Marimekko-produkter ombord.

Tallink Silja Line lanserar Marimekko-inredda hytter på Silja Symphony

Ikaros utsedd till Europas bästa Thrill Ride 2024

Gröna Lund har ännu en gång placerat sig i topp på den europeiska nöjeskartan genom att vinna priset för Bästa Thrill Ride i Europa med den hisnande attraktionen Ikaros. Utmärkelsen tillkännagavs vid årets European Star Awards 2024, som hölls på Heineken Experience World i Amsterdam den 23 september i samband med den internationella nöjesparksmässan IAAPA Expo Europe 2024.

Spökvandringar och egyptiska mumier på Kalmar slott

På hösten händer det kusliga saker inne på Kalmar Slott. Vandringen Tystad och begravd bygger på Kalmar Slotts tidigare spökvandringar, men innehåller flera nya inslag. Spökvandringen ges tre gånger per kväll under perioden 18 oktober–23 november. 

Nästa år kommer Kalmar Slott att visa en unik utställning om det forntida Egyptens mumier och övertygelsen om evigt liv. Föremålen kommer från det Egyptiska museet i Florens – och det är första gången de visas i Sverige. Utställningen Egyptiska mumier – en resa till odödlighet kommer att visas 18 april till 2 november 2025.

Spökhöst på Kalmar slott. Foto: Maddoc Photography.

Snart öppnar RESEMÄSSAN 2024

Den 1-3 oktober 2024 är det dags för RESEMÄSSAN, Sveriges enda publika resemässa, som för första gången arrangeras i Stockholm på Stockholmsmässan. Med över 65 utställare och ett omfattande program erbjuder detta evenemang en unik plattform för alla som har ett intresse för och älskar att resa. Besökarna kan se fram emot:

  • Resescenen med fina reseberättelser och intressanta föreläsningar från våra utställare.
  • SuperOnsdag då vi har öppet till kl. 19.00 med massor av fina erbjudanden från utställarna vid bokning av resor på plats.
  • Många tävlingar med fantastiska priser.
  • Inspirationsföreläsning med Martin Källstrand, globetrottern som besökt alla världens 195 länder.
  • Musikuppträdanden med livebandet GABBA som spelar ABBA-låter Ramones-style.

Biljetter till RESEMÄSSAN är nu tillgängliga på www.resemassan.se.

Så blir vandringsfestivalen Hajka 4-6 oktober

Hemlig skogskonsert, Singel-vandring, After Hajk och slöjdvandring – detta är bara några av de aktiviteter som väntar besökarna under vandringsfestivalen Hajka som äger rum 4-6 oktober i Umeåregionen. Festivalen erbjuder ett varierat program för såväl nyfikna nybörjare, aktiva barnfamiljer till väderbitna äventyrare. Under de tre festivaldagarna kommer besökarna att kunna välja bland ett 30-tal aktiviteter som anordnas av ett 20-tal olika aktörer. 

Foto: Amanda Sveed / Visit Umeå

Hotellets ”vibe” allt viktigare för svenskarna

Idag drivs modeindustrin av olika ”core”-trender som ofta tar fart på sociala medier, särskilt TikTok. Dessa mikrotrender beskriver olika stilar och subkulturer, som också blivit viktiga när det kommer till resor. Enligt en undersökning från Hotels.com anser hela 9 av 10 svenska resenärer att viben på ett hotell är viktig när de bokar. Mer än tre av fem svenskar skulle till och med betala mer för att bo på ett hotell med deras föredragna vibe. Här listar Hotels.com vackra hotell i olika stilar:

  • Coquette – Villa Cora i Florens kombinerar femininitet, elegans och romantik i en lyxig och intim miljö.
  • Quiet Luxury Hotel Bel-Air i Los Angeles andas Quiet Luxury-estetik tack vare sin diskreta elegans.
  • Mob Wife Hôtel du Petit Moulin i Paris exemplifierar Mob Wife-estetiken tack vare sin djärva och glamorösa design.
  • Cottagecore Castello di Casole i Toscana förkroppsligar Cottagecore-estetiken tack vare sin rustika charm.
  • Grunge – The Hoxton i Amsterdam återspeglar Grunge-estetiken med industriella element och råa material.
Castello di Casole i Toscana. Foto: Hotels.com

Veckans reflektion

Hotellets vibe? Vi håller med om att atmosfären, stämningen och inredningen på ett hotell är viktig för att man ska trivas, men olika ”hotellstilar” har vi inte så bra koll på och vi kan ofta vara nöjda med ganska enkla hotell, så länge det är hyfsat trivsamt. Hur är det för dig?

Missade du förra resenyheterna? Läs Sänkt husbilsskatt, populära städer och nytt tågnamn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev