Meny Stäng

Våra resplaner för hösten 2024

Annons

Hur ser våra resplaner ut för hösten 2024? Det tänkte vi berätta om idag! Vi har ett fullt schema de närmaste månaderna, med både mässor och resor till olika intressanta destinationer.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Höstens resor och planer

Vi driver ju nu resemagasinet FREEDOMtravel på heltid nu och vi jobbar platsoberoende. Därför blir det många resor av olika slag. Mestadels reser vi för att vi älskar att upptäcka nya platser, och att skriva reportage om dessa.

Av praktiska skäl får vi förstås trixa och fixa, jobba ihop med olika samarbetspartners, kombinera resor med jobbuppdrag och liknande för att få allt att gå ihop. Hösten har nu börjat utkristallisera sig med en lång rad spännande resmål och planer.

Ibland reser vi med husbilen, och ibland på andra sätt

Elmia Husvagn Husbil i Jönköping

Närmast förestående är mässan Elmia Husvagn Husbil i Jönköping 11-15 september. Det blir fem dagar späckade med husbilar, husvagnar, tillbehör, destinationer, inspirationsföreläsningar, prisutdelningar, dans, Oktoberfest och en massa annat. Galet kul alltså! Oss träffar du på Destinationstorget i Kongresshuset samt på Destinationsscenen i Rydbergssalen! Hoppas vi ses!

Grekland

Nästan direkt efter Elmia-mässan reser vi till Grekland, där vi ska upptäcka Rhodos och Karpathos. Vi gör resan i samarbete med den lokala turismorganisationen i Karpathos, samtidigt som resan delvis är privat. Vi har rest väldigt lite i Grekland, så detta ser vi fram emot!

Karpathos i Grekland. Bild från bildbank.

Resemässan på Seniorfestivalen

Seniormässan har bytt namn till Seniorfestivalen, och som en del i Seniorfestivalen i Stockholm 1-3 oktober finns nu “Resemässan“. Det blir med andra ord ännu större fokus på resor än tidigare år! Vi kommer vara på plats med monter, och vi kommer också föreläsa på resemässans scen, både om naturupplevelser och om spännande städer i Europa.

Peters bror Micke och Peter på Seniormässan förra året

Innsbruck i Österrike

Lite senare i oktober reser vi till Innsbruck i Österrike, på en slags pressresa i samarbete med Österrikes turistbyrå. Vi gillar Österrike väldigt mycket, men vi har aldrig varit i Innsbruck, så det ska bli roligt att upptäcka denna stad!

Innsbruck. Bild från bildbank.

Blidö i Stockholms skärgård

Ett besök på Blidö i Stockholms skärgård i mitten/slutet av oktober blir kanske den sista husbilsresan för i år. Peters bror Micke bor där med sin familj, och de arrangerar en skaldjursfest för familj och släkt.

Georgien

I slutet av oktober planerar vi att åka en dryg vecka till Georgien, tillsammans med en vän som är frilansjournalist. Georgien har stått på vår önskelista under lång tid på grund av de vackra bergen, de historiska platserna och inte minst det omtalade vinet (landet brukar ju beskrivas som “vinets vagga”). Att få upptäcka detta land måste vara otroligt spännande!

Georgien. Bild från bildbank.

Fler resplaner för senhösten/vintern?

September och oktober är helt fullbokade vid det här laget. Hur det blir i november och december vet vi inte ännu, det återstår att se.

Gästskribenter på vift

Det är ju inte bara vi som skriver för freedomtravel.se utan också våra gästskribenter. I höst har vi resereportrar som spanar in bland annat Åbo och Litauen, och därför kan du vänta dig reportage också från dessa platser!

Fina Åbo i Finland

Följ resorna och äventyren här

Vi kommer naturligtvis skriva om alla resorna och äventyren här på freedomtravel.se. Om du vill få ett mejl i veckan, med veckans alla reportage, kan du prenumerera på nyhetsbrevet. Du är självklart också välkommen att följa i sociala medier, där det också bjuds på filmer och ibland lite snabbare uppdateringar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

På härliga Island, för ett gäng år sedan

Har du några spännande resplaner för hösten?

Har du några spännande resplaner för hösten? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev