Meny Stäng

Vi gör oss redo för Elmia-mässan i Jönköping

Annons

Vi håller på att göra oss redo för Elmia-mässan i Jönköping den 11-15 september. Hur kan det vara så mycket att förbereda? Det tar aldrig slut känns det som … Men det ska bli väldigt roligt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fullt upp varje dag …

Även om vi är hemma just nu så är det fullt upp varje dag. Det mesta handlar om förberedelser för Elmia, men det är också en del annat. Vi producerar innehåll för FREEDOMtravel, har kontakt med våra gästskribenter och har även en hel del möten och andra sociala träffar.

Bilden nedanför är från mataffären Matvärlden i Veddesta utanför Stockholm, där vi handlade i veckan. Om du har vägarna förbi så kan vi rekommendera att handla där någon gång! Att gå runt i denna affär är nästan som att resa utomlands, fantastiskt roligt och spännande (samtidigt som priserna är bra)!

Ny besiktning av husbilen

Husbilen gick inte igenom besiktningen sist, och därför har den varit inne på verkstad. Det ena felet (att krockkudde-lampan lyste) hade åtgärdats på verkstaden. Det andra felet (att vi hade för höga avgasutsläpp) skulle vi försöka lösa med ett medel i dieseltanken, samt genom att köra husbilen “hårt”. Om detta inte skulle funka fanns en annan lösning, som skulle kosta extremt mycket. När vi kom till besiktningen höll vi alltså tummarna, hårt.

“Ni kan fira!” ropade tjejen som testkörde husbilen, när hon kom emot oss efter testkörningen. “Allt ser riktigt bra ut!” Alltså, puh … Happy Friday!

Sååå mycket att förbereda inför Elmia-mässan

Mässan Elmia Husvagn Husbil är verkligen en stor grej för oss, det vill säga Peter, mig (Helena) och Peters bror Micke. Vi har hand om Destinationstorget och Destinationsscenen, vi har en egen monter, vi har föreläsningar och vi delar ut pris till Årets Destination. Dessutom ska vi hinna diskutera samarbeten och göra reportage … Vi har verkligen fullt upp med förberedelser just nu. Här är lite av vad vi håller på med:

  • Planera hur montern ska se ut: Vilken utrustning behöver vi? Vad ska stå var? Vad måste beställas?
  • Inventera monterinredning: Bord, stolar, korgar, teve, mässväggar, tavlor, gatupratare, roll-ups, verktyg och utrustning för monterbygge (tejp, sax, skruvar, kritor, elkablar osv)
  • Inventera mässmaterial: Pennor, armband, foldrar, visitkort
  • Shoppa mässmaterial och utrustning: Godis, elkablar med mera
  • Skriva ut skyltar och lappar: Olika infoskyltar om tider på scenen, lappar för att fylla i om nyhetsbrev
  • Inventera mässklädsel: Vi har bestämt att rött, vitt och grått ska vara temat …
  • Förbereda föreläsningar: PP-presentationer
  • Förbereda för “Årets destination”: Författa nomineringstexter, fixa diplom, låta trycka skyltar till priserna, arrangera för vem som kan ta emot priset på scen, göra PP-presentationer
  • Klippa ihop filmer: Filmer som ska visas på olika tv-apparater
  • Testa teknik: Testa att filmer, tv-apparater och kablar funkar ihop som det ska
  • Planera för dagsschemat: Vem ska stå i montern? Vem ska föreläsa? Vem ska vara moderator/hålla reda på de andra föreläsarnas tider? Vem ska gå på pressträffen? När finns tid att gå runt för att träffa samarbetspartners och göra reportage?
  • Stämma av med Elmia: Prata med arrangörer, tekniker och alla möjliga andra om tusen detaljer
  • Uppdatera information om mässan: Se till att vår sida om Destinationstorget är uppdaterad, uppdatera i sociala medier
  • Informera alla på Destinationstorget: Se till att utställare på Destinationstorget och föreläsare på Destinationsscenen får relevant information.
  • Göra husbilen redo för tre personer: Städa, tvätta lakan, inventera och köpa in förbrukningsartiklar
  • Planera för mat under mässan: Inköpslistor för middagar och pastasallader (som vi gör i ordning i husbilen och tar med till montern varje dag)
  • Planera för reportage under mässan: Vilka inlägg kan skrivas in förväg och vilka ska skrivas på plats, om vad?

Bäst denna vecka

Det absolut bästa denna vecka, utan tvekan, är att husbilen gick igenom besiktningen. Värt att fira! Lite firande blev det också en dag under helgen, när vi bestämde att vi ville äta kräftor. Det var faktiskt första gången i år, sååå gott ju!

Nu är det din tur att fundera över vad du kan lyfta fram som positivt från veckan!

Veckan som kommer

Veckan som kommer …? Ja, vi fortsätter ju att förbereda för Elmia, samtidigt som det blir lite sociala event i form av middagar och födelsedagar. Mässan startar den 11 oktober, och vi (Peter, Micke och jag) kommer förstås köra ner i förväg. Vi uppdaterar på sociala medier, och det kommer också reportage här på freedomtravel.se!

Här kan du läsa om våra resplaner för hösten.

Husbilsresa

Missade du förra Happy Friday? Läs Utlottning, rabattkod och husbilen på verkstad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev