Annons

Gästskribent: Miss Lopez

Den här helgen fick jag äntligen återvända till Italien, ett land som alltid ligger mig varmt om hjärtat. Den här gången besökte jag två av mina absoluta favoritstäder – Florens och Bologna.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

För den som älskar kultur och konst är dessa platser som en dröm. Varje gatuhörn, varje byggnad, andas historia och skönhet.

Florens – en stad för konstälskare

Florens är ett av de mest ikoniska resmålen för den som vill uppleva den italienska renässansens hjärta. Att promenera genom dess smala gator, omgiven av majestätiska byggnader, konstverk och torg, är som att vandra i ett levande museum. Att se solen sakta gå ner över Ponte Vecchio och floden Arno är en upplevelse jag aldrig tröttnar på. Konsten är överallt, och det är omöjligt att inte bli djupt berörd.

Den imponerande katedralen i Florens, Santa Maria del Fiore, känd för sin enorma kupol designad av Brunelleschi.

Bologna – en pärla för matälskare

Efter Florens tog jag tåget till Bologna, en stad som är känd för sin rika matkultur. Här kan man njuta av den äkta italienska pastan, fantastiska viner och det bästa av vad Italien har att erbjuda i matväg.

En maträtt som är värd att prova i Bologna är Tagliatelle al Ragù, en klassisk pastarätt som många förknippar med staden. Bologna är också känd för sina delikata mortadella-skivor och det lokala vinet Pignoletto.

Här äter jag en klassisk Bolognese pasta. I Toscana är även den kända maträtten bistecca alla Fiorentina ett måste att prova. Sen det är klart att det fanns mycket pasta och foccacia maträtter. 

Förutom maten har Bologna en charm som skiljer sig från andra italienska städer. Med sina röda tegelbyggnader och medeltida arkitektur är staden lika historisk som den är modern. Den är livlig men samtidigt avkopplande, och det var så enkelt att slappna av och bara njuta av atmosfären.

Närheten mellan Spanien och Italien

Något jag verkligen reflekterade över under resan var hur nära Spanien och Italien är, inte bara geografiskt utan även kulturellt. Språken påminner mycket om varandra, och det känns ofta som om det finns en naturlig förståelse mellan de två kulturerna.

Trots vissa skillnader är de mer lika varandra, på samma sätt som svenskar och norrmän. Det finns dock en större skillnad när man jämför spanjorer och italienare med skandinaver, där temperamentet och sättet att uttrycka sig skiljer sig markant. Italienarnas energi och livlighet är en stor kontrast till den mer reserverade svenska mentaliteten, något som gör Italien så uppfriskande att besöka.

Perfekt weekenddestination

Maten, vädret, kulturen – allt var helt perfekt för en weekendresa. Italien är en plats där man verkligen kan njuta av livet, med långsamma måltider, promenader genom historiska kvarter och en atmosfär som får en att släppa alla bekymmer. För mig var det en påminnelse om att ibland behöver vi bara ta en paus och resa bort för att hitta ny inspiration.

Om du längtar efter en helg full av kultur, konst, god mat och vackra vyer, kan jag varmt rekommendera en resa till Florens och Bologna. Det är något speciellt med Italien som gör att man alltid vill tillbaka.

För en weekendresa till Florens eller Bologna kan du ta direktflyg från Stockholm eller Göteborg, vilket gör det snabbt och enkelt att nå dessa städer. Jag flög smidigt med Ryanair direkt till Bologna.

Min bästa tips är att inte åka på sommaren eller högsta säsongen. Det är verkligen en super turistisk stad och det kan bli för mycket då darför valde jag att åka på slutet av sommaren.

Ponte Vecchio i Florens – I bakgrunden syns den vackra bron Ponte Vecchio, en symbol för Florens och dess rika historia.
Miss Lopez

Följ Miss Lopez här:

Sverige

Miss Lopez

Isabel López är en framstående spansk-svensk entreprenör med utbildning i juridik samt sociologi från Stockholms universitet och omfattande erfarenhet som expert inom influencer-marknadsföring och sociala medier i Sverige. Under de senaste åren har hon byggt en stark karriär inom digital marknadsföring. Sedan 2009 har Isabel spelat en central roll som digital skapare under varumärket @misslopez i sitt eget företag i Sverige. Under sin yrkeskarriär har hon lett, utvecklat och deltagit i många online-marknadsföringsprojekt, med särskild kompetens inom branscher som handel, mode, turism, hälsa, coaching och personlig utveckling.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev