Advertisement

Es ist wieder Montag! Wir sind mit dem Wohnmobil in Schweden unterwegs, aber natürlich arbeiten wir wie immer, was bedeutet, dass Sie hier jeden Morgen um 06:00 Uhr einen Beitrag erwarten können. Und montags, ja, da machen wir Reisenachrichten - kurze Auszüge aus den Pressemitteilungen der Woche!

Twittern
Teilen
Teilen
Pin
Teilen
Teilen

Intresse för roadtrips ökar

Svenskarna tycks sugna på bilsemester i sommar och sökningar efter hyrbilar har ökat både för resor inrikes (15 procent) och i Europa (20 procent) jämfört med föregående år. Enligt en undersökning från momondo uppger dessutom nära 20 procent av svenska resenärer att de planerar en roadtrip i sommar – och av dem är det populärast bland Generation Z, 18-24 år. Samtidigt ser momondo att priset på hyrbilar sjunker i Europa. Här listar momondos reseexpert, Per Christiansen, sina bästa tips för bilsemestern:

  1. Planera din rutt … (på ett ungefär)
  2. … men lämna också utrymme för spontanitet
  3. Kontrollera din bil (reservdelar, eventuellt grönt kort etc.)
  4. Sätt upp en plan för både pengar och bränsle
  5. Packa smart (lätt och effektivt, glöm ej underhållning för barn!)

Tågresandet ökar bland svenskarna

Enligt en undersökning från Hotels.com är mer än en tredjedel av svenskarna (36 procent) mer intresserade av att resa med tåg nu än för ett år sedan. De främsta anledningarna till denna förändring är att det är bättre för miljön (20 procent), följt av de ekonomiska fördelarna (16 procent) och att det gör resandet till en upplevelse i sig (15 procent). En av tio säger också att de får se fler platser än de annars skulle ha gjort. Nu listar Hotels.com hotell nära några av Europas främsta järnvägsknutpunkter:

  • MOOONS, Wien, Österrike
  • Avalon Cosy Hotel Paris Gare du Nord, Paris, Frankrike
  • Excelsior Hotel Gallia, Milano, Italien
  • Villa Viva, Hamburg, Tyskland
  • Hotel Schweizerhof, Zürich, Schweiz
MOOONS i Wien, Österrike

SJ släpper 200 000 extra tågbiljetter

I takt med att den svenska högsommaren närmar sig ökar efterfrågan på hållbara resealternativ. Nu släpper SJ över 200 000 extra biljetter för att fler ska kunna resa hållbart i sommar. Totalt utökas utbudet med över 700 avgångar till destinationer i hela landet. De extrainsatta tågen kommer att trafikera populära sträckor som Stockholm – Göteborg, Stockholm – Malmö/Köpenhamn och Stockholm – Umeå. Biljetterna ligger redan ute för försäljning på SJ.se och via SJs app.

Foto: Stefan Nilsson

Sommarens hetaste citydestinationer

Sommarsemestrarna står för dörren, och trycket på resor är högt. Bokningar till storstäder mellan juni-augusti har ökat med 9 procent jämfört med samma period 2023, där destinationer som erbjuder både storstadspuls och strandliv toppar listan. Detta enligt färsk statistik från resebyrån Ticket. Sommarens mest populära citydestinationer:

  1. Barcelona
  2. Schön
  3. Rom
  4. Paris
  5. London
  6. Prag
  7. Berlin
  8. Amsterdam
  9. Athen
  10. Milan
Parc Guell
Parc Guell i Barcelona

Norwegian Cruise Line har kickat igång den europeiska säsongen

Enligt en ny rapport från Cruise Lines International Association (CLIA) väljer allt fler att kryssa i Europa, med en halv miljon fler människor som kryssar i Europa 2023 jämfört med 2019. Detta skriver Norwegian Cruise Line (NCL) i ett pressmeddelande. Rederiet har nu kickat igång sin europeiska säsong med mer än 140 olika destinationer i norra Europa, Medelhavet, de grekiska öarna och Atlantkusten. Höjdpunkter i NCL:s europeiska säsong 2024:

  • Open jaw-resor till Island, Grönland och Kanada med Norwegian Star
  • Grekisk öhoppning ombord på Norwegian Getaway
  • Norwegian Viva i Medelhavet
  • Nästan inga dagar till havs på Norwegian Escapes Medelhavsresor
Norwegian Getaway, Norwegian Cruise Line

Ny direktlinje från Stockholm till Tromsö

Med start den 31 oktober kommer Norwegian att utöka sitt utbud på Stockholm Arlanda Airport med en ny direktlinje till Tromsö. Den nya linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagae, och bidrar till att tillgängligheten mellan den svenska huvudstaden och Nordnorge ökar markant.

Dessa svenska platser definierar Sverige

Forsbergs Fritidscenter, specialiserade på husbilar och husvagnar, har i samarbete med Kantar Sifo låtit rösta fram de platser och symboler som kännetecknar Sverige bäst. Resultaten visar en blandning av historiska byggnader, storslagen natur och kulturella skatter. Här är topp 10-listan:

  1. IKEA-varuhusen
  2. Stockholms slott och Gamla stan
  3. Dalarna och Siljan
  4. Svenska fjällen
  5. Stockholmer Schärengarten
  6. Dalahästen i Nusnäs
  7. Rathaus Stockholm
  8. Vasamuseet i Stockholm
  9. Eishotel in Jukkasjärvi
  10. Göta-Kanal

Die Überlegungen dieser Woche

Intressant att se vilka platser som svenskarna anser ”definierar” Sverige! Det känns helt rätt att vi i sommar är på väg mot bland annat Dalarna, som ligger så högt upp på listan.

Haben Sie die letzten Reisenachrichten verpasst? Lesen Sie Beliebte Sommerferien, günstige Ferienwoche und gratis für Kinder

Abonnieren Sie unseren Newsletter