Menu Close

We are travelling to Greece - follow our journey!

Advertisement

We are travelling to Greece! So far we haven't travelled much in Greece at all, unfortunately. But now it is time, and we are looking forward to it. We plan to discover Rhodes and Karpathos.

Tweet
Share
Share
Pin
Share
Share

Till Grekland

På vår Europa runt-resa med husbil 2015 gjorde vi en kort sväng till fina Ioannina i Grekland, men vårt huvudsakliga mål den gången var Albanien. Flera år senare åkte Peter på en pressresa till Cassandra, men den gången kunde inte jag, Helena, följa med eftersom jag jobbade.

Dessa två korta resor är våra enda besök i Grekland hittills, och även om båda resorna gav mersmak så har det inte blivit dags förrän nu. Vi har blivit nerbjudna av den regionala turismorganisationen på Karpathos, och vi kombinerar detta med ett privat besök på Rhodos.

Ioannina i Greland
Med husbilen i Grekland 2015

Rhodes

På resan ner flyger vi med Aegean Airlines till Rhodos, med mellanlandning i Aten. På hemresan flyger vi istället med Norwegian, då direkt från Rhodos till Stockholm.

Vi startar alltså resan på Rhodos, och därför har vi bestämt oss för att se oss runt lite på denna ö, innan vi ska fortsätta vidare till Karpathos med båt. Rhodos är en populär turistdestination med stränder, sevärdheter, nöjesliv och shopping, och vi kommer spendera cirka tre dagar här (1,5 dag i början av resan och 1,5 dag i slutet av resan).

Rhodos, bild från bildbank.

Karpathos

Från Rhodos fortsätter vi till Karpathos med båt, vilket tar cirka fyra timmar. På Karpathos ska vi sedan spendera en vecka och här hoppas vi kunna uppleva allt från dramatisk natur till stränder med turkost vatten. Naturligtvis ska vi också upptäcka mat, kultur och traditioner.

Karpathos, bild från bildbank

Följ resan i sociala medier

Vi kommer naturligtvis berätta om resan och skriva reportage här på FREEDOMtravel, så snart vi hinner. Vi kommer också uppdatera på sociala medier, framför allt på Instagram på @freedomtravelnews.

Rhodos, bild från bildbank

Har du tips eller förslag?

Har du varit på Rhodos eller Karpathos? Har du kanske tips på platser som är värda att besöka eller upplevelser vi inte ska missa? Tipsa oss gärna!

Greklands övärld, bild från bildbank.

Subscribe to our newsletter