Mat och dryck i olika länder är väldigt intressant och något som vi absolut gör för alla måste ju äta. Vi har samlat mat och dryck från olika länder efter alla våra resor och det vill vi förmedla här till dig så du inte missa massa gott på din resa.
Innehållsförteckning
Mat och dryck i olika länder
Visst är det härligt med mat och något gott att dricka till när du kan finna ro att sitta ner på din semester eller långhelg. Vad vågar man prova? Om vi kan hjälpa till med några länder och idéer så är vi väldigt glada, för ibland vet man inte vad det står på menyerna.
Mat i Sri Lanka – mer än ris och curry
Idag handlar det om mat i Sri Lanka här på bloggen. Vi har rest runt i…
Belgisk öl – och bryggerier i Belgien
Belgisk öl är spännande, och att besöka bryggerier i Belgien är ett äventyr. Här hittar man…
Ost- och charkbricka – tips för en lyxig fest
Vad är lyxigare och godare än en ost- och charkbricka? För oss är det en favorit…
Marockansk mat – 15 marockanska maträtter och specialiteter
Marockansk mat! Vi listar 15 marockanska specialiteter och berättar om våra erfarenheter av marockansk mat. I…
Turkisk mat – 20 maträtter och delikatesser i Turkiet
Turkisk mat bjuder på härliga medelhavssmaker och ett stort urval av maträtter. Här kan du bland…
Världens 10 bästa matländer – enligt oss
För några dagar sedan skrev våra bloggkollegor 4000 mil om bästa maten de ätit på resa….
Durian, frukternas konung – Tant Annas fruktstund
Gästskribent: Anna Nilsson Spets Nej, en durian kommer du inte att hitta i fruktdisken i din…
Konsten att äta en måltid i Italien
Den italienska matkulturen är känd över hela världen och i det italienska köket hittar man massor…
Tysk mat – 25 tyska maträtter och delikatesser
Tysk mat – vad är det egentligen? Vi listar 25 tyska maträtter och delikatesser, och berättar…
Svensk mat – 25 klassiska svenska maträtter
Svensk mat och svenska traditioner i köket! Igår började vi prata om våra klassiska svenska maträtter…
Mat i Albanien – 22 albanska specialiteter
Maten i Albanien, hur smakar den? Och vad innebär albansk mat? Vi har rest med husbil…
Tyska specialiteter i olika regioner – missa inte dessa
Tyska specialiteter, vad är det? Tysk mat varierar från region till region, och det finns många…
10 fakta om gin – samt recept och tips
Fakta om gin – och några recept på köpet. Det är vad vi bjuder på denna…
Coquinas – supergoda småmusslor
När vi träffade bloggerskan Annika i Sevilla blev vi bjudna på sjukt goda småmusslor – coquinas….
Katalansk mat – vi har testat och lagat
Igår kväll var vi inbjudna till en gourmetupplevelse av Kataloniens turistråd. Den här typen av pressträffar…
Midsommarmat – 15 klassiker & läsarnas favoriter
Midsommarmat, det är grejor det! Midsommar är en viktig högtid för oss svenskar och maten som…
Vad äter man i Schweiz? – 15 schweiziska specialiteter
Vad äter man i Schweiz? Vi listar 15 schweiziska specialiteter och berättar om våra erfarenheter av…
Schweiziska alper – och tillverkning av racletteost
Idag kan vi berätta om makalösa vyer och tillverkning av racletteost. Vi befinner oss just nu…
Ungersk mat – 22 specialiteter i det ungerska köket
Ungersk mat, vad är det egentligen? Det ungerska köket är känt för sin kryddiga och mustiga…
Vad äter man i Österrike? – 15 österrikiska specialiteter
Vad äter man i Österrike? Vi listar 15 österrikiska specialiteter och berättar om våra erfarenheter av…
Allt om sparris i Tyskland – Festivaler, vägar och recept
Sparris i Tyskland – det är långt mer än bara en grönsak. När sparrissäsongen kommer igång…
Bryggeri i Antwerpen – och en rejäl köttmåltid
I samarbete med Visit Flanders Nu har vi rullat vidare från Gent med husbilen och hunnit…
Boquerones – ansjovis på spanskt vis
Vi har testat att laga boquerones, ansjovis eller sardin på spanskt vis. Som du kanske vet…
Julmat i olika länder – julmatstraditioner i världen
Hur ser julmat ut i olika länder egentligen? Visste du att fransmännen äter gåslever, grönlänningarna valspäck…
Grekisk mat – 25 grekiska maträtter och specialiteter
Grekisk mat är mat att samlas kring och njuta av! Vem gillar inte klassiker som moussaka,…
Öl i Tyskland – 6 tyska upplevelser med öltema
Hur upplever man öl i Tyskland på bästa sätt? Tyskland har en stark ölkultur och det…
Bryggeri i Brygge – belgisk öl på De Halve Maan
I samarbete med Visit Flanders Vi är nu i Flandern i Belgien, där vi passat på…
Vingårdar i Stellenbosch i Sydafrika – 4 härliga besöksmål
Nyfiken på vingårdar i Stellenbosch? Sydafrika är känt för sin vinproduktion och orten Stellenbosch är centrum…
Vad äter man på Island? – 15 isländska specialiteter
Vad äter man på Island egentligen? Vi listar 15 isländska specialiteter och berättar om våra erfarenheter…
Italiensk mat i topp – när läsarna får rösta
Italiensk mat är i topp när läsarna får välja. Tiden går fort, och det har redan…
Vad äter man i Sydafrika? – 17 sydafrikanska specialiteter
Vad äter man i Sydafrika? Sydafrikansk mat bjuder på en stor variation, med influenser från många…
Cypriotisk mat – 20 maträtter och delikatesser på Cypern
Cypriotisk mat bjuder på härliga medelhavssmaker och ett stort urval av maträtter. Här kan du bland…
Lyxiga förrätter – 11 recept för festen
Lyxiga förrätter – vad kan vara en bättre start på en festlig bjudning? Vi tycker ofta…
Irländsk whiskey – & pubar och öl på Irland
Irländsk whiskey är omtyckt av många, liksom kulturen med pubar och öl på Irland. Vi upplevde…
Härliga ostron i Cancale, Bretagne i Frankrike
Det är något speciellt att uppleva ostron i Frankrike. I Bretagne i Frankrike ligger Cancale, som…
Öl och vin i Tallinn – ölbarer, tysk ölhall och ukrainsk mat
Gästskribent: Jonathan Gharbi de Maré Tallinn är en populär weekenddestination och det finns mycket kulinariskt och…
Finns det kaviar utomlands?
Finns det kaviar på tub (av typen ”Kalles kaviar”) utomlands? Eftersom vi vanligtvis vill prova lokal…
Palma for Foodies – het matdestination på Mallorca
Gästskribent: Mia Ulin Den hetaste matdestinationen du kan resa till just nu är Palma de Mallorca….
Vin i Georgien – ett besök i vinregionen Kachetien
Det är en upplevelse att prova vin i Georgien och det är mycket intressant att besöka…
Raclette i Schweiz – äta ost till middag?
Vi är hemma i Sverige igen, men nu måste vi berätta om osten och maträtten raclette…
Alkoholfri öl – test av 14 olika sorter
Alkoholfri öl kan vara ett bra alternativ om man gillar öl, men vill dra ner på…
En magisk matvandring i Gamla stan – The Stockholm Food Tour
Gästskribent: Miss Lopez I förra veckan hade jag glädjen att delta i The Stockholm Food Tour, en…
Fondue – schweizisk, svensk och japansk
Jag har alltid varit lite förvirrad när folk pratar om fondue. Vad är det för rätt…
Gruyère i Schweiz – choklad och schweizisk ost
I samarbete med Switzerland Tourism Gruyère i Schweiz är ett mecka för ostälskare. Vi rullade med…
Mat och kultur i Nordmakedonien
Mat och kultur i Nordmakedonien är väldigt spännande och så annorlunda mot vad vi har i…
Champagne, mikrobryggt öl och god mat i Pécs
Nu är det dags att berätta lite mer om vad vi hittade på i Pécs i…
Nyårsmat – vad är tradition att äta på nyårsafton?
Nyårsmat, vad är det? Och vad är tradition att äta på nyårsafton egentligen? Vi har läst…
Bästa glassen i Sverige – våra favoriter
Vilken är den bästa glassen i Sverige? Var får man godast glass eller mest härliga glasskreation?…
Goda fiskar i Spanien och Portugal
Under vår vistelse i Spanien och Portugal har vi träffat många som skulle vilja köpa och…
Att handla i mataffärer i Kroatien
Att botanisera i mataffärer utomlands är alltid lika roligt! Hur är det att handla i mataffärer…

Mat och dryck i olika länder
Peter & Helena som driver FREEDOMtravel.se har haft turen i vårt liv att vi äter och dricker nästan allt. Vi har också viljan att prova på många olika maträtter och därav kan vi skriva om mat. Peter har dessutom flera olika recept på Youtube/freedomtravelnews och då mest om fisk och skaldjur då det är våra favoriter.
Alla de maträtter och drycker som vi skriver om har vi upplevt själva på våra resor. Vi gör ingen djupdykning i artiklarna utan mer som ett allmänt uppslag om vad det är och om det är gott, som det oftast är. Mycket är bara frågan om vana eller att få det ihop med annat, som gör att smakerna gifter sig som många säger.
Vad går du igång på och vad saknar du?
Visst kan vi skriva om italienskt, franskt, spanskt men vi valde att ta upp lite udda men mat i Sverige är självklart med. Vad tycker du saknas?
Mat och dryck i olika länder
Vi kommer kontinuerligt att fylla på mat och dryck i olika länder när vi reser till nya platser. Häng med!