Mat och dryck i olika länder är väldigt intressant och något som vi absolut gör för alla måste ju äta. Vi har samlat mat och dryck från olika länder efter alla våra resor och det vill vi förmedla här till dig så du inte missa massa gott på din resa.
Innehållsförteckning
Mat och dryck i olika länder
Visst är det härligt med mat och något gott att dricka till när du kan finna ro att sitta ner på din semester eller långhelg. Vad vågar man prova? Om vi kan hjälpa till med några länder och idéer så är vi väldigt glada, för ibland vet man inte vad det står på menyerna.
Polsk mat – specialiteter i det polska köket
Polsk mat, vad är det? Man pratar kanske inte så ofta om det polska köket ……
Raclette i Schweiz – äta ost till middag?
Vi är hemma i Sverige igen, men nu måste vi berätta om osten och maträtten raclette…
Bästa restaurangen på Arlanda? – vi har testat La Girafe
Vilken är den bästa restaurangen på Arlanda? Den frågan kan det förstås finnas flera svar på,…
Kenyansk mat – våra upplevelser
Vi ska försöka berätta lite om maten i Kenya. Vi åt hemma hos vänners vänner i Nairobi,…
Fondue – schweizisk, svensk och japansk
Jag har alltid varit lite förvirrad när folk pratar om fondue. Vad är det för rätt…
Julmat i olika länder – julmatstraditioner i världen
Hur ser julmat ut i olika länder egentligen? Visste du att fransmännen äter gåslever, grönlänningarna valspäck…
Julgodis och julkakor i olika länder – en söt rundresa
Idag ska det handla om julgodis och julkakor i olika länder. Vilka sötsaker äter man i…
Recept på Zurek – vi lagar polsk soppa
Idag blir det recept på zurek, vår absoluta favoritsoppa i Polen. Jag tror aldrig att vi…
Tysk mat – 25 tyska maträtter och delikatesser
Tysk mat – vad är det egentligen? Vi listar 25 tyska maträtter och delikatesser, och berättar…
Goda fiskar i Spanien och Portugal
Under vår vistelse i Spanien och Portugal har vi träffat många som skulle vilja köpa och…
Boquerones – ansjovis på spanskt vis
Vi har testat att laga boquerones, ansjovis eller sardin på spanskt vis. Som du kanske vet…
Champagne, mikrobryggt öl och god mat i Pécs
Nu är det dags att berätta lite mer om vad vi hittade på i Pécs i…
Konsten att äta en måltid i Italien
Den italienska matkulturen är känd över hela världen och i det italienska köket hittar man massor…
Tyska specialiteter i olika regioner – missa inte dessa
Tyska specialiteter, vad är det? Tysk mat varierar från region till region, och det finns många…
Tata i Ungern – mat och vin i lantlig miljö
Tata i Ungern är en lugn liten stad på landet, belägen vid en stor vacker sjö….
Vad äter man i Uzbekistan? – 12 uzbekiska delikatesser
Vad äter man i Uzbekistan? Vi besökte det centralasiatiska landet under en vecka och hann prova…
7 barer och caféer i Budapest du inte vill missa
Att hänga på barer och caféer i Budapest är ett sätt att uppleva stadens själ och…
Svensk mat – 25 klassiska svenska maträtter
Svensk mat och svenska traditioner i köket! Igår började vi prata om våra klassiska svenska maträtter…
Bryggeri i Brygge – belgisk öl på De Halve Maan
I samarbete med Visit Flanders Vi är nu i Flandern i Belgien, där vi passat på…
Svenska vingårdar – 4 gårdar med svenskt vin
Svenska vingårdar, finns det? Ja, det gör det, och svenskt vin är dessutom på frammarsch på…
Allt om sparris i Tyskland – Festivaler, vägar och recept
Sparris i Tyskland – det är långt mer än bara en grönsak. När sparrissäsongen kommer igång…
Att handla i mataffärer i Kroatien
Att botanisera i mataffärer utomlands är alltid lika roligt! Hur är det att handla i mataffärer…
10 fakta om gin – samt recept och tips
Fakta om gin – och några recept på köpet. Det är vad vi bjuder på denna…
En magisk matvandring i Gamla stan – The Stockholm Food Tour
Gästskribent: Miss Lopez I förra veckan hade jag glädjen att delta i The Stockholm Food Tour, en…
Bästa glassen i Sverige – våra favoriter
Vilken är den bästa glassen i Sverige? Var får man godast glass eller mest härliga glasskreation?…
Ost- och charkbricka – tips för en lyxig fest
Vad är lyxigare och godare än en ost- och charkbricka? För oss är det en favorit…
Cypriotisk mat – 20 maträtter och delikatesser på Cypern
Cypriotisk mat bjuder på härliga medelhavssmaker och ett stort urval av maträtter. Här kan du bland…
Albansk meze – Många små rätter
Albansk meze – vad är det? Vi bor just nu på en camping i Shkodra vid…
Att åka vintåget i Franschhoek i Sydafrika
Hur är det att åka vintåget i Franschhoek i Sydafrika? Och vad är ens ett vintåg?…
Världens godaste öl – finns den i Belgien?
Var hittar man världens godaste öl? Kan det vara i Belgien? När man är i Belgien…
Restauranger på Panglao i Filippinerna – 9 tips
Restauranger på Panglao ska det handla om idag. Vi har ätit på en lång rad restauranger…
Vin i Tjeckien – vinregionen Velke Bilovice
Visste du att man producerar vin i Tjeckien? Strax söder om Brno finns härliga vinregioner och…
Belgisk öl – och bryggerier i Belgien
Belgisk öl är spännande, och att besöka bryggerier i Belgien är ett äventyr. Här hittar man…
Schweiziska alper – och tillverkning av racletteost
Idag kan vi berätta om makalösa vyer och tillverkning av racletteost. Vi befinner oss just nu…
Vad äter man på Island? – 15 isländska specialiteter
Vad äter man på Island egentligen? Vi listar 15 isländska specialiteter och berättar om våra erfarenheter…
Härliga ostron i Cancale, Bretagne i Frankrike
Det är något speciellt att uppleva ostron i Frankrike. I Bretagne i Frankrike ligger Cancale, som…
Mat och kultur i Nordmakedonien
Mat och kultur i Nordmakedonien är väldigt spännande och så annorlunda mot vad vi har i…

Mat och dryck i olika länder
Peter & Helena som driver FREEDOMtravel.se har haft turen i vårt liv att vi äter och dricker nästan allt. Vi har också viljan att prova på många olika maträtter och därav kan vi skriva om mat. Peter har dessutom flera olika recept på Youtube/freedomtravelnews och då mest om fisk och skaldjur då det är våra favoriter.
Alla de maträtter och drycker som vi skriver om har vi upplevt själva på våra resor. Vi gör ingen djupdykning i artiklarna utan mer som ett allmänt uppslag om vad det är och om det är gott, som det oftast är. Mycket är bara frågan om vana eller att få det ihop med annat, som gör att smakerna gifter sig som många säger.
Vad går du igång på och vad saknar du?
Visst kan vi skriva om italienskt, franskt, spanskt men vi valde att ta upp lite udda men mat i Sverige är självklart med. Vad tycker du saknas?
Mat och dryck i olika länder
Vi kommer kontinuerligt att fylla på mat och dryck i olika länder när vi reser till nya platser. Häng med!