Reklama

Vilka härliga septemberdagar vi har på Rhodos och Karpathos i Grekland! Vi inledde resan med en och halv dag på Rhodos, tog båten till Karpathos för att uppleva denna ö under en vecka, och avslutar nu med ytterligare en och en halv dag på Rhodos. September bjuder på fantastiskt väder i Grekland!

Tweet
Udostępnij
Udostępnij
Pinezka
Udostępnij
Udostępnij

Några dagar i Rhodos

Man kan flyga direkt till Karpathos med olika charterbolag. Vi flög dock reguljärt till Rhodos och tog båt därifrån vidare till Karpathos. För att slippa för långa resor i ett sträck valde vi att passa på att också se lite av populära Rhodos.

Denna ö är ju mer ”turistig”, men å andra sidan är det lugnare även här så här i september. Över huvud taget är september en fantastisk månad för att uppleva Grekland – sköna temperaturer och färre turister. Vi har hittills berättat om borgen i Rhodos stad, och vi kommer berätta mer om Rhodos framöver!

På färjan mellan Rhodos och Karpathos

En vecka på Karpathos

Vi har alltså spenderat en vecka på ön Karpathos. Detta är en dramatiskt bergig och otroligt vacker ö, som vi blivit väldigt förtjusta i. Än så länge har vi hunnit berätta hur det är att köra bil på Karpathos. Snart kommer vi berätta mycket mer – om stränder, bergsbyar, fiskebyar och grekisk mat.

Snart dags för Resemässan

Snart är det för övrigt dags för Resemässan i Stockholm! Ses vi då? Mässan arrangeras 1-3 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö och bjuder på massor av reseinspiration till både nära och långväga destinationer. Vi kommer ha en monter, och vi ska också föreläsa på Resemässans scen. Välkommen att lyssna på oss dessa tider:

  • Onsdag 2 okt 16:10: Fantastiska naturupplevelser i Europa – 15 platser att drömma om
  • Torsdag 3 okt 13:10: Härliga städer i Europa – 15 oväntade städer att bli nyfiken på

Najlepsze w tym tygodniu

Bäst denna vecka för vår del? Grekland förstås! Båda öarna, och särskilt Karpathos, har överraskat positivt. Bilresorna har bjudit på spännande äventyr och även om vi inte har semester (vi har sååå mycket jobb vid datorerna, på morgnar och kvällar) så njuter vi verkligen av den sköna värmen!

Din tur … vad har varit mest positivt under din vecka?

Picknick på en strand på Karpathos

Nadchodzący tydzień

Vi har lite tid kvar här i Grekland, och sedan flyger vi tillbaka till Sverige. Då ska vi förbereda våra föreläsningar och göra oss klara för Resemässan! Här på FREEDOMtravel kan du räkna med reportage från härliga Karpathos, blandat med resenyheter och kanske någon rapport från mässan. Happy Friday!

En av alla katter på ön Karpathos

Przegapiłeś ostatni Szczęśliwy Piątek? Przeczytaj Pozdrowienia ze wspaniałej Grecji

Zapisz się do naszego newslettera