Menu Zamknij

Följ vår resa i Georgien!

Nu väntar ett riktigt äventyr! Vi ska resa till Georgien, ett spännande land som ligger på gränsen mellan Europa och Asien. Vi kommer resa runt med hyrbil, och det ska bli mycket intressant och roligt.

Tweet
Udostępnij
Udostępnij
Pinezka
Udostępnij
Udostępnij

Varför Georgien?

Vi har varit nyfikna på Georgien under många år, men inte riktigt tagit steget att planera för ett besök. Sedan, under en resa till Stambuł, lärde vi känna en journalist som heter Hélène. Hon var väldigt sugen på Georgien och frågade gång på gång: Kan vi inte åka tillsammans?

Vi tyckte att det lät som en spännande och rolig idé och var intitalt väldigt positiva, men sedan hände så mycket i våra liv (som vanligt) så det kändes lite osäkert om det skulle bli av. Men då frågade Hélène igen: Ska vi åka eller inte? Vi började planera på allvar och nu är det klart. Vi åker!

Georgien lockar med dramatiskt vackra berg, historiska sevärdheter och massor av vingårdar. Landet brukar ju kallas ”vinets vagga”, och än idag finns gamla vintraditioner och spännande viner.

Hur ska vi resa i Georgien?

Vi flyger till huvudstaden Tbilisi, där vi har hyrt en bil som vi planerar att ha under hela resan. Vi börjar med att upptäcka huvudstaden under två dagar och ger oss därefter av på en rundresa i landet under cirka 8 dagar, vilket innebär att vi kommer stanna en eller två nätter på varje ställe.

Vi tvekade lite om vi skulle ta oss hela vägen till Batumi – som ligger vid Svarta havet – eller inte, eftersom det är en lång bilresa. Det verkar dock väldigt spännande att resa dit, eftersom denna stad är så annorlunda mot resten av Georgien, så vi har bestämt oss för att ta oss dit.

Vad planerar vi att se och göra?

Vi planerar att se och uppleva en blandning av det som Georgien har att bjuda på. Det blir historiska sevärdheter, berg, natur, vingårdar, bad och moderna städer. Allt i en salig blandning!

Denna resa är i huvudsak en privat resa, men vi har haft ett möte med Georgiens ambassad som hjälpt oss med massor av tips, förslag och kloka råd. Georgiens turistorganisation hjälper oss också med hotell. Vi reser dock helt på egen hand – en del är planerat på förhand, och annat kommer vi planera längs med vägen.

Hélène, som vi reser med, är en mycket van resenär och frilansjournalist, som bland annat brukar resa på och skriva om motorcykelresor.

Śledź naszą podróż!

Som vanligt så planerar vi att skriva och publicera många reportage om resan här på FREEDOMtravel. Det kommer att bli några kortare reportage medan vi är på resan, och sedan några längre när vi är hemma igen och har tid att skriva och gå igenom foton i lugn och ro.

Vi kommer försöka uppdatera varje dag på Instagram med både bilder och stories. Du kan alltså följa resan där, på vårt Instagramkonto som heter @freedomtravelnews!

Har du varit i Georgien – eller är det något du undrar över?

Har du kanske varit i Georgien och har några tips till oss? Skriv gärna en kommentar eller ett mejl! Eller är det något som du är extra nyfiken på och vill veta mer om? Hojta så ska vi se om vi kan ta reda på svaren!

Fotona i inlägget är lånade från bildbanker (Pixabay och Unsplash)

Zapisz się do naszego newslettera