Vi befinner oss just nu i fina Innsbruck, på en resa i samarbete med Österrikes turistorganisation. Här har vi fullt upp med att njuta av ”Alpernas huvudstad”, som bjuder både på stadsliv och vackra berg. Happy Friday!

Tweet
Udostępnij
Udostępnij
Pinezka
Udostępnij
Udostępnij

Från Stockholm till Innsbruck

Vi reste (okristligt) tidigt igår morse från Stockholm till Innsbruck. Vi flög från Arlanda till München med Lufthansa, och där tog vi sedan tåg vidare till Innsbruck.

På tågstationen vid flygplatsen i München

Väl framme i Innsbruck checkade in på hotell FAKTOREI – ett riktigt charmig boutique-hotell med trevlig personal, mysigt café och bra läge.

Vy mot den delen av stan där vårt hotell ligger
Skönt att vara framme och ha checkat in

Ett intensivt program i Innsbruck

Vi befinner oss i Innsbruck under knappt fem dagar. Eftersom resan är ett samarbete med Österrikes turistorganisation, och med Innsbruck, så har vi ett intensivt schema. De vill ju visa upp så mycket som möjligt under de dagar vi har på oss!

På schemat står bland annat stadsvandring, slott, turer med kabinbana upp på bergstoppar, restaurangbesök och vinprovning. Detta ser vi fram emot! Den första dagen, igår, regnade det i stort sett hela dagen … Trots det har vi blivit väldigt förtjusta i den här fina staden – så otroligt vackra hus och mysiga caféer! Här kommer några första (regniga) foton …

Vill man hoppa över en god glass bara för att det regnar? Nej, inte vi …!

Eftersom det är tidiga morgnar och sena kvällar har vi inte planerat att blogga särskilt mycket pod resan, men du kan följa i realtid på Instagram på @freedomtravelnews. Så fort vi får tid kommer förstås reportage också här!

Vad är nu detta …? En butik där man kan handla fruktlikörer från rör … !

Priset ”Årets Destination Europa” uppmärksammat i tysk media

En helt annan sak som vi vill passa på att berätta …! Priset ”Europejska destynacja roku 2024”, som vi delade ut på mässan Elmia Husvagn Husbil 2024, gick ju till den fantastiskt fina staden Miltenberg, som ligger längs med semestervägen Korsvirkesvägen i Tyskland. Vi har levererat den fina glashusbilen till Tyska Turistbyrån i Stockholm, som i sin tur ser till att den vidarebefordras till Miltenberg.

Staden är mycket glada och stolta över priset och har nu delat med sig av nyheten i tysk media, vilket du kan läsa om här. Väldigt roligt tycker vi!

Najlepsze w tym tygodniu

Bäst denna vecka? Det är förstås att vi är på plats i härliga Innsbruck! Och faktiskt, ytterligare en sak – vi har nämligen äntligen låtit installera en fast gasoltank i vår husbil. Detta berättar vi om snart, missa inte det!

Så, din tur … Vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Perfekt att strosa under valven i Innsbruck, där man har skydd mot regnet

Nadchodzący tydzień

Vi fortsätter att upptäcka Innsbruck under de närmaste dagarna. Här på FREEDOMtravel kommer det bli blandat innehåll, som vi till stora delar har förberett innan resan. Det blir bland annat reportage om monteringen av gasoltanken samt om Rhodos och om ett svenskt utflyktsmål som passar med barn eller barnbarn.

Hälsningar från fina Innsbruck

Przegapiłeś ostatni Szczęśliwy Piątek? Przeczytaj Podróżnicze szaleństwo - targi, szansa na wygraną i nowe wycieczki

Zapisz się do naszego newslettera